maandag 16 december 2013

Voeten, handen en oren verraden ziekten

Ziekten opsporen alleen door naar de handen en voeten van de patiënt te kijken. Conversiologie heet de wetenschap die op die manier een diagnose kan stellen. Hoe werkt het? En is het inderdaad mogelijk om een allergie te herkennen of hartproblemen te ontdekken door simpelweg naar de voeten te kijken?
Ziekten als energetische verstoringen in het lichaam

Conversiologen gaan ervan uit dat ziektes leiden tot energetische verstoringen in het lichaam. Die zogenaamde disharmonie kan aan de voeten worden afgelezen. De kleur, de vorm en de stand van de voeten, geven informatie over de manier waarop we ons voeden, wat ons bezighoudt en de vraag óf en hoé we moeten bewegen. Conversiologen zien de voeten en weten hoe een persoon denkt, hoe hij leeft en hoe hij eet:

  • aan de tenen herkennen ze hartritmestoornissen, allergieën, een foutieve stand van de wervels en buikklachten;
  • kleur en vorm van de handen kunnen een aanwijzing zijn van blootstelling aan giftige stoffen en problemen met het lymfestelsel. Bovendien kan men er emotionele problemen en stress aan herkennen.


Hoe de methode werkt


Een Duitse journaliste wilde wel eens weten hoe de methode precies werkt. Eigenlijk had ze geen problemen. Karin Mayr, de therapeute die aan de basis van deze wetenschap stond, bekeek daarvoor zorgvuldig haar tenen, oren en handen. Ze fungeerden voor haar als een spiegel waarin ze allerlei ziekten kon aflezen. Ze had voor zichzelf door de jaren heen zogenaamde "verklarende zones" ontwikkeld, die op fysieke en emotionele problemen konden wijzen. Wat de journaliste betrof, was het haar duidelijk dat in de schouderomgeving sterke spanningen aanwezig waren. Daarnaast ontraadde ze de verslaggeefster om Müsli als ontbijt te eten want de melk in dit granenontbijt zou bij haar tot verstoppingen leiden. Ze zou daarom haar eetgewoonten moeten veranderen.

Hoe denken reguliere artsen over Conversiologie?

In sommige streken in Duitsland en Oostenrijk wordt Conversiologie ook door reguliere artsen erkend. Dat deze ongewone methode van diagnose stellen, daadwerkelijk kan helpen, bewees het verhaal van een jong patiente: ze leed negen jaar aan fructose en lactose-intolerantie en had voortdurend  hoofdpijn en buikpijn. Geen huisarts die haar kon helpen. Dankzij een individueel voedingsplan van Karin Mayr, dat voorschreef dat ze bepaalde dingen alleen op zeer specifieke tijden mocht eten, gaat het haar nu echt goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten