dinsdag 29 december 2015

Wisselen van ziektekostenverzekeraar

Tegen het eind van elk jaar buitelen de ziektekostenverzekeraars weer over elkaar heen. Ze trekken ze in enkele weken tijd weer miljoenen uit voor reclame, vergelijkingssites en andere onzin om nieuwe klanten binnen te halen. Verzekeraars zouden dat geld beter in goede zorg kunnen steken.

Verder uitkleden van zorgpakket zet door

Na de jaarwisseling hoor je nauwelijks nog van de ziektekostenverzekeraars, of het zou moeten zijn dat hun pakket weer verder wordt uitgekleed:

  • bijbetalen in de apotheek;
  • medicijnen die niet langer voor vergoeding in aanmerking komen;
  • een simpel zalfje dat je voortaan zelf moet betalen omdat het niet meer in het pakket zit;
  • andere zaken daarentegen, die volstrekt niet relevant zijn, worden weer wél vergoed.
Als de specialist geen contract heeft met de zorgverzekeraar


Je moet er ook niet vreemd van opkijken als een behandeling bij de specialist niet wordt vergoed omdat de betrokken behandelaar geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Het maakt daarbij niet uit of die ingrepen iemand bijvoorbeeld weer snel aan het werk kunnen helpen. Er zit dan niets anders op dan (al dan niet met pijnklachten) te wachten op een andere, vaak zelfs duurdere behandeling. Niet zelden ontaardt dat in "meer betalen voor minder zorg".

Misplaatste zuinigheid stoort

Er is natuurlijk niets tegen zuinigheid in de zorg, maar zodra dat over gaat in uitknijpen, verlangen veel mensen toch weer terug naar het oude vertrouwde ziekenfonds zonder die jaarlijks terugkerende heisa, zogenaamd omwille van een goede marktwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten